Economic-seminars

سیمینار های اقتصادی برای دانشجویان

Economic-seminars

سیمینار های اقتصادی برای دانشجویان

مطالعه در اقتصاد توسعه

یک مطالعهء تطبیقی در اقتصاد توسعه

1- پیشرفت معنوی و فرهنگی

نیویورک تایمز در آوریل 1993 گزارش می دهد نزدیک به 10000 پسر 6 تا 14 ساله در سریلانکا به فاحشگی مشغولند که مشتریان آنها تقریباً همگی اروپایی و آمریکایی هستند و به خاطر ترس از بیماری ایدز فروش دخترکان و پسرکان خردسال برای این منظور در حال گسترش است.

2- گسترش مساوات و عدالت

65% از مردم فیلیپین زیر خط فقر زندگی می کنند.

هر کفش نایکی که در اندونزی تولید می شود حدود 6/5 دلار هزینه برای شرکت نایکی دارد و توسط بچه هایی دوخته می شود که روزانه بابت 12 ساعت کار 82 سنت مزد میگیرند. در عین حال این شرکت در سال 1992 به مایکل جردن 20میلیون دلار داد تا در یک آگهی تبلیغاتی اش شرکت کند.

مکزیک سیب زمینی را کیلویی 10 سنت به آمریکا می فروشد و چیپس را کیلویی 10 دلار می خرد.

هزارها ساعت کار یک قالیباف ایرانی با چند ساعت کار یک کارگر جنرال موتورز از نظر دستمزد برابر است.

ـ روحیه بخشندگی، استقلال فکر و روان،

ـ روحیه جستجوگرانه و ماجراجویانه ( خطرکردن )،

ـ مخالفت با بیرحمی و شقاوت .

در شهرهای مرزی بین آمریکا و مکزیک سالانه 5000 زن کارگر در راه رفتن به حلبی آبادهاشان از کارخانجات آمریکایی که برای فرار از مالیات و نیروی کار ارزان در آنسوی مرز ساخته شده است مورد تجاوزِ اغلب گروهی قرار می گیرند و کشته می شوند.

ـ ایجاددموکراسی

هنری کیسینجردر 1970 توصیه کرد که از مواد غذایی به عنوان اسلحه علیه کشورهای دیگر می شود استفاده کرد.

بیل وارن در صفحات 21 تا 23 کتابش می گوید فاجعه های بزرگی که سرمایه داری برپا کرده ؛ مثلاً جنگ جهانی اول و دومو جنگ ویتنام فقط جنبه فرعی و تکنیکی دارد و در برابر شقاوتهای قرون پیشین ناچیز است.

هم اکنون در سیلور اسپرینگ آمریکا مراسم "سربازان زمستان" در حال اجراست. نام این مراسم از کتاب تام پین انقلابی بزرگ آمریکایی گرفته شده و قبلاً برای مراسمی مشابه در سال 1971، جهت بازگو کردن خاطرات کشتارها و اعمال غیر انسانی که سربازان نادم آمریکایی در ویتنام مرتکب شده، مورد استفاده قرار گرفته شده بود. این بار سربازان نادم خاطرات خود را از افغانستان و عراق، جهت پر کردن خلع اطلاعاتی ناشی از سکوت مطبوعات در طی یک هفته بازگو می کنند. شاید مفری برای تسکین احساس گناه و جلب توجه مردم آمریکا به فجایعی باشد که هر روز بیشتر برملا می گردد.

وارن ادامه می دهد که ورود سرمایه داری از غرب به شرق وحشی که دچار استبداد شرقی است این کشورها را (به عنوان مثال هند، چین، ایران، جاوه و کشورهای آفریقایی و غیره) به کشورهای سرمایه داری تبدیل کرده و اصطلاح سرمایه داری وابسته نادرست و گمراه کننده است.

(باید گفت که او روابط در سیستم سرمایه داری را باشیوه تولید نیروهای مولد در سیستم سرمایه داری یکی فرض کرده است. مثلاً خرید و فروش دستگاه های الکترونیکی پیچیده و کالاهای مصرفی مدرن تنها به معنی وجود سرمایه های دلالی و تجاری است در صورتی که برای رسیدن به مرحله سرمایه داری باید وجه قالب در سرمایه گذاری سرمایه صنعتی باشد.)

در فصل چهارم کتابش به آنهایی که بعضی از کشورها را عقب مانده می دانند حمله کرده و می گوید رشد در جاهای مختلف دنیا متفاوت است. او همچنین در ص 127 کتابش متذکر می شود که برای پیشرفت، زور لازم است و اعمال زور کشورهای اروپایی به آسیا و آفریقا عملی از نظر تاریخی قابل ستایش است.

اعتقاد به استعمار نو، وابستگی و عقب ماندگی، ناشی از تئوری های مریض ملی گرایی (ناسیونالیسم)جهان سوم است.

ادامه موضوع را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.

لینک دانلود

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.